Pagina's

maandag 5 mei 2014

Huge shoplog | the history of shopping and more


Lieve lieve meiden, als proloog van mijn shoplog ga ik jullie even de historie van het shoppen uitleggen. Waar komt het nou eigenlijk vandaan? Waarom mogen we gewoon toegeven aan die onweerstaanbare drang om nieuwe spulletjes in ons kastje te proppen?
Shoppen is iets instinctiefs in het vrouwelijk brein. Het stamt al uit de tijd dat we nog oervrouwtjes waren met onvrijwillige dreadlocks en niet-gelakte teennagels. Ja, echt waar, dat hoor je goed, ook in de Steentijd werd er geshopt.
Duizenden jaren geleden sleepten de oer-vrouwen hun manlief (zeer behaard en 'oe-oe' geluiden pruttelend) al naar de winkelcentra. Daar gingen ze met bijl en al op zoek naar hippe dierenprintjes, getailleerde mammoet-huiden (wait, what?) en leuke panterprint-iphone-hoesjes. Betalen met de creditcard kon natuurlijk nog niet, dus schoven ze lappen vlees over de toonbank naar de kassière van de Hair & Meat (H&M) terwijl de echtgenoten geïrriteerd bij de uitgang stonden te wachten tot ze terugkonden naar de jacht op sabeltandtijgers. Thuis hingen de dames het dan in hun óvervolle inloop-grot terwijl ze het alvast deelden op insta-grottus.

Je mag dus gewoon toegeven aan deze drang, want het is, zoals je net las, officieel een instinctieve oerdrift die niet genegeerd kan & mag worden. 
Ook ik shop graag tot ik drop, het is een feit. Daarom staat er vandaag voor jullie, na dit zeer waarheidsgetrouwe verhaal, een shoplog klaar van spulletjes die ik de laatste paar maanden bij elkaar heb gesnuffeld. 
 Sindskort is er dus een Primark in Nijmegen, ook wel ongeveer bij mijn school om de hoek. Dat is behoorlijk prettig. Tijdens tussenuurtjes is het er meestal nog niet Coldplay-concert-druk, zoals op de zaterdagmiddagen, en dan is het helemaal niet verkeerd om er even rond te snuffelen. Deze ringetjes waren 2,50! Bizar, echt bizar.
 Sorry, het is eigenlijk heel lui van me dat ik niet de moeite neem om het braaf te strijken voor ik het 't internet opgooi, maar ik doe het toch. Laten we doen alsof het 'kunst' is: kreukels die staan voor de kronkels in het leven ofzo (dieeeeeep shit).
Het is een maxi-jurk, gewoon een hele simpele, van de H&M voor 15 euro. Hij is érrug handig voor als ik dadelijk na mijn examens OP HET STRAND IN MALLORCA RONDPARADEER, AAAH ZO ZO ZO ZOVEEL ZIN IN!
 Dit kettinkje, ook van de Primark -met jawel, bijpassende oorbellen-  is poepig en eigenlijk bedoeld als cadeautje aan vriendinnen, als een soort geluksbrengertje. Maar ik besloot 'm gewoon voor mezelf te kopen omdat ik rebels ben. Prijs was 1,50 of 2,50 ofzo.

 Een shoplog van Pauline Wiersema zou niet compleet zijn zonder de zóóóóveelste zonnebril *diepe collectieve zucht* *zucht*  maar deze is speciaal! Nee echt! Ik heb 'm namelijk zelf gepimpt en zo omgevormd tot een echte Piet-Hein-Eek-achtige, vintage zonnebril. Ik vind 'm te gek, al zeg ik het zelf. Samen met m'n beste vriendin verkopen we dit soort zonnebrillen via Facebook trouwens, en het loopt al aardig goed. Klik als je het ook eens wilt aanschouwen/aanschaffen!
 Nou okay dan, ook even de achterkant. Prijs: ONBETAALBAAR EN DE NIEUWE MONA LISA. KUNSTHANDELAREN MELD JE SNEL!

Ik vind de Primark vooral voor accesoires uitstekend geschikt. Oorbellen, armbanden, zonnebrillen, riemen, tasjes, kettingen of 150 haarelastiekjes (die ik dan binnen 2 maanden weer kwijt ben? Serieus, die dingen kunnen lopen ofzo, ik weet geen andere verklaring) voor HELE lage prijsjes kan ik maar moeilijk laten liggen. Zo ook deze oorbellen van 1,50 ofzo die eigenlijk puur 'Pauline Pauline Koop Ons Koop Ons' roepen. Zo leuk, zo draagbaar bij alles!

Hier las ik bijzonder veel euforische verhalen over op blogs dus ik bedacht me dat het voor mij misschien ook wel wat zou zijn. Ze zijn te koop via Ebay voor eng weinig geld, namelijk voor maar één euro. Ik had er maar meteen 5 aangeschaft maar ben er ook meteen eentje kwijtgeraakt... *applaus voor de chaoot*
Kort maar krachtige review:  echt héél erg, héél erg waterproof (jeej), supermooie kleuren, lastig aanbrengen (maar dat heeft vooral met mijn motorisch-gestoordheid op het gebied van make-up te maken dus negeer die opmerking maar) en het maakt mijn lippen een beetje droog, geloof ik, dus wel Labello mee. Al met al een ontzettende aanrader, helemaal voor deze prijs. Plus, in veel kleuren beschikbaar, heel Ebay staat ermee vol. 
 Zelfgemaakte armbandjes, niet erg shoploggerig dus, gemaakt van tijdschriften en -dûh- kralen. Prijs: OOK ONBETAALBAAR NATUURLIJK DE NIEUWE NACHTWACHT.
Ik geloof oprecht dat ik al drie keer op mijn blog heb staan dat 'ik een nieuwe bananenclip heb gekocht' met de opmerking: 'de vorige had ik weer eens kapotgemaakt' erbij. Nou eh, ehh.... Ik weet niet zo goed hoe ik het moet vertellen maar... Ahumm... Ik heb er dus wéér eentje kapot gemaakt en moest dus wéér een nieuwe kopen.... *schaamt zich*

Aangezien ik dus een blinde, half-dove, stomme, slaperige, driepotige garnaal ben op het gebied van normaal make-up aanbrengen, dacht ik dat het misschien slim was om een lipliner te kopen om het mezelf iets makkelijker te maken. Zo hoef ik alleen nog maar een beetje in te kleuren in plaats van die verdomde randjes! Werkt heel goed! En het is goedkoop! Ik geloof 2 euro. 
 Ik blijf mijn grenzen maar verleggen: ik ben namelijk de C&A binnen geweest! Ik kom er normaal nooit omdat ze niet vaak iets hebben dat me aanspreekt, maar het 'sale' bordje was te aantrekkelijk dus ik ben toch even om het hoekje gaan gluren. En wat vond ik daar? Dit súpertoffe jasje voor 15 euro in maat XL! Oorspronkelijk dus véél te groot, maar toen ik 'm aanhad viel ie best leuk.


 Nepnagels gaan nooit echt mijn ding worden, omdat ik de nagels nog sneller kwijtraak dan mijn haarelastiekjes (dat is dus héééél snel) maar 1. Het was bij de Primark 2. Alles kost daar niks 3. Dit zijn best wel mooie, niet van die glitterige, ordinaire, veel te lange nagels.

Het vorige boek van Jonas Jonasson, 'De Honderjarige Man Die Uit het Raam Sprong En Verdween' was een gewéldig debuut, een aanrader. Sindskort is zijn tweede boek uitgekomen: "The Girl Who Saved The King Of Sweden'. Ik besloot 'm in het Engels aan te schaffen en zo twee vliegen in één klap te slaan: een geweldig boek lezen én een beetje Engels oefenen. 
 Op de koningsmarkt had ik niet erg veel snuffeltijd omdat we zelf stonden te verkopen, maar in de korte tijd dát ik ons park vol geweldige troepjes mocht verkennen, tikte ik meteen een paar superleuke, handgemaakte armbandjes op de kop. De knalblauwe (2e van links), een vriendschapsarmbandje (3e van links) en een schattig lintje van mijn oppaskindje (4e van links). Ze zitten 24/7 om mijn arm!
 Ananassokken van de primark! Ananassen. Dat is zo'n trend waarvan ik echt héél graag de oorsprong wil weten want het is ineens helemaal 'in'. Hoe gaat zoiets? Een hoge mode-pief zit achter zijn bureau, drinkt een ananas-shake, begint plotsklap te giechelen en schrijft dé trend van 2014 op uit pure verveling? Zoiets?Het is een mysterie.

Gewoon, omdat de zomer eraan komt en mijn tenen bij de zee moeten passen over een paar weekjes. Van de Hema voor een paar euro per stuk.


Last but not least, nog een shirt van de C&A. Het ziet er helemaal niet uit als een C&A-shirt, hè? Maar het is het wel en ik vind 'm supertof, met dat gaas op de mouwen en de hals + het is net hoog genoeg om niet te inkijkerig over te komen. Handig! + het past heel leuk bij dat jasje. + 7 euro! Woohoo!

Zo, dat was 'm weer voor vandaag: een lange post met veel koopjes uit veel maanden. Wat vinden jullie ervan? Zelf nog iets geshopt de laatste tijd? 

22 opmerkingen:

  1. Die kettingen van de Primark zijn heel erg mooi. OMG die ananassen sokken! Ik moet echt snel naar de Primark <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die ringen... love 'm! Leuke aankopen, word je weer zo blij van he :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat superleuk geschreven! Die ananassen vraag ik me inderdaad ook heel hard af. Ik denk dat het de voorloper, of naloper (?) van de tropische print is. Maar jouw versie bevalt me beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. super leuke aankopen! Vooral het C&A jasje, wat een prachtig exemplaar! En die oorbellen van de Primark kun je inderdaad niet laten liggen voor 1,50!

    x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hahaha geweldig hoe je dat beginstuk van je artikel hebt geschreven!
    Hele leuke aankopen! ik ga even naar die zonnebril kijken.

    Liefs, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahaha je schrijft écht te leuk! Hele leuke items heb je gekocht, ik moet dat boek van Jonas Jonasson ook echt nog lezen. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super gaaf en die sokkeeen! Wauwie super vet. En de rest is ook heel leuk, leuke aankoopjes :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke spullen heb je geshopt! Ben jaloers op je ananas sokken, die wil ik ook al even! En wat een gaaf C&A shirt! x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, go buy it! Op naar de Primark! En ik heb goed nieuws voor je... Ze zijn er ook nog in aardbei- en snoepjesvorm. Woooohooe! xx

      Verwijderen
  9. je hebt erg leuke spullen bij elkaar gesprokkeld ♥ ben helemaal overtuigd na je intro, vriendlief alleen nog niet helemaal ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik begrijp de ananas-trend volledig! Het is lekker en ziet er tropisch uit én is bovendien grappig.
    Jammergenoeg heb ik een nieuwe allergische reactie ontwikkeld voor anana's.. krijg ik lekker een dikke tong enzo haha. Maar bljif het wel cool en lekker vinden :p, zoek zo'n t-shirt vol ananassen!

    Jij hebt echt wel superleuke spullen eigenlijk gekocht, ben jaloers! Ook tof gefotografeerd!
    xo
    Leila
    http://leopardxlipstick.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  11. "Een hoge mode-pief zit achter zijn bureau, drinkt een ananas-shake, begint plotsklap te giechelen en schrijft dé trend van 2014 op uit pure verveling" GEWELDIG! haha :D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Die zonnebril is te cool!!!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. I love the primark necklace there... great new in, cant wait to see it in an outfit post!
    http://sepatuholig.blogspot.com/
    instagram.com/gracenjio

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Haha dat kettinkje van de primark heb ik gewonnen, echt superschattig en leuk, gelijk heb je dat je het gewoon hebt gekocht ;)

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Die sokken zijn echt heel tof !

    Xx

    Simmature.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wat een super leuke aankopen! Zag al gelijk een paar items die ik ook wel zou willen hebben

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat een leuke dingen staan er tussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Superleuk! Jep, dat van die ananassen vraag ik me ook af... Ze zijn toch-ook-wel-heel-leuk... Schreef zij met een annanasshirt aan..
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen